Пълнене, източване и обезвъздушаване на отоплителни инсталации

Използваните отоплителни системи осъществяват оптималните си функции за климатизиране на помещенията благодарение на постоянната циркулираща течност в системата. За постигането на оптимална функция и баланс топлоносителят следва да е в оптимални количества.

Защо се налага пълнене, източване и/или обезвъздушаване на инсталациите за отопление?

В много случаи, било то поради теч, изпарение и/или нарушение във функцията на инсталацията, течността намалява. Това оказва влияние върху ефективността на отоплението – възможно е да намалее и това да повлияе върху комфорта ви у дома. И в двата случая дисбалансът в течността на системата води до негативни последици.

Действието изисква намеса от страна на специалист за източване и последващо пълнене на системата, с оглед възстановяване оптималните функции на системата.

Обезвъздушаването на системата пък често се налага, когато в отоплителната инсталация проникне въздух. Това обикновено се случва с движението на флуида в тръбите. Вследствие на високите работни температури той се разширява, а това, от своя страна, води до проблеми като възпрепятстване на добрата циркулация.

Наличието на въздух компрометира процеса на топлоотдаване в отоплителните тела и нерядко води до корозиране на тръбите и тръбните връзки. Обезвъздушаването има за цел да извлече наличния в системата въздух с оглед на това да гарантира ефективната и безпроблемна работа на отоплителната инсталация.

Защо процедурите следва да се изпълнят от професионалисти?

Каквато и да е причината, изискваща намеса, ви съветваме да се доверите на експерти по отоплителни и ВиК инсталации. Ние от ТуБо имаме на разположение дежурни екипи, които са на линия денонощно. Притежават необходимите знания, умения и компетенции, наред с професионална техника и оборудване от висок клас, за да решат появили се проблеми бързо и професионално.

ТуБо ви предлага комплексна услуга за пълнене, източване и обезвъздушаване на отоплителни системи от всякакъв тип. Доверете се на качество и експертиза на достъпна цена.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС СЕГА

Професионални ВиК услуги

Извършваме целия набор от ВиК дейности по ремонт и поддръжка, от които имат нужда съвременните домакинства. Изграждане на инсталации, осъществяване на ремонтни и монтажни работи, подмяна на стари тръбопроводи и отделни компоненти, част от водопреносната мрежа.
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС СЕГА